Oferta szkoleniowa
Oferta szkoleniowa > Kursy gastronomiczne
Podstawy składania i dekoracji tortów- "naked" to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawie złożyć tort, jak wykonać krem, jak idealnie pokryć tynkiem oraz przygotować prostą,
a zarazem efektowną dekorację, zapisz się na szkolenie już dziś i zdobądź nowe umiejętności.
Jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawie złożyć tort, jak wykonać krem, jak idealnie pokryć tynkiem oraz przygotować prostą,
a zarazem efektowną dekorację, zapisz się na szkolenie już dziś i zdobądź nowe umiejętności.
Zakres szkolenia:
- biszkopt tradycyjny - jak go wypiec (UWAGA! biszkopty będą wypieczone dzień wcześniej)
- mus na bazie czekolady i śmietanki
- frużelina owocowa
- krem podstawowy cukierniczy
- składanie toru w rantach
- składanie tortu- stelaż
- efekt semi naked
- dekoracja sezonowa- kwiaty, owoce
Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych biszkoptach.
Każdy uczestnik wykonuje swój tort i po zakończonym szkoleniu zabiera go ze sobą.
Tort jest w pełni jadalny.
Każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę.
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i składniki do produkcji tortu.
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na poczęstunek, kawę oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Długość szkolenia: 2 spotkania po 5 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 16
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Czas szkolenia: od godziny 9 do 16
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Podstawy składania i dekoracji tortów- "naked" to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawie złożyć tort, jak wykonać krem, jak idealnie pokryć tynkiem oraz przygotować prostą,
a zarazem efektowną dekorację, zapisz się na szkolenie już dziś i zdobądź nowe umiejętności.
Jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawie złożyć tort, jak wykonać krem, jak idealnie pokryć tynkiem oraz przygotować prostą,
a zarazem efektowną dekorację, zapisz się na szkolenie już dziś i zdobądź nowe umiejętności.
Zakres szkolenia:
- biszkopt tradycyjny - jak go wypiec (UWAGA! biszkopty będą wypieczone dzień wcześniej)
- mus na bazie czekolady i śmietanki
- frużelina owocowa
- krem podstawowy cukierniczy
- składanie toru w rantach
- składanie tortu- stelaż
- efekt semi naked
- dekoracja sezonowa- kwiaty, owoce
Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych biszkoptach.
Każdy uczestnik wykonuje swój tort i po zakończonym szkoleniu zabiera go ze sobą.
Tort jest w pełni jadalny.
Każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę.
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i składniki do produkcji tortu.
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na poczęstunek, kawę oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Długość szkolenia: 2 spotkania po 5 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 16
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Czas szkolenia: od godziny 9 do 16
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.
Usługa obejmuje:
Usługa obejmuje:
a) 7 dni szkoleniowych.
b) 43 godziny lekcyjne zajęć teoretycznych i praktycznych.
c) Bezpłatne materiały szkoleniowe.
d) Egzamin końcowy z wiedzy teoretycznej i praktycznej.
e) Prowadzenie kursu przez doświadczonych wykładowców - posiadających szeroką wiedzę techniczną, kwalifikacje dydaktyczne oraz wieloletnie doświadczenie zawodowe.
PROGRAM SZKOLENIA
1. Wymogi systemu HACCP w gastronomi 2h
2. Terminologia stosowana w gastronomii 1h
3. Obsługa maszyn i urządzeń, procesy technologiczne w produkcji gastronomicznej 2h
4. Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej:
- Sporządzanie potraw z warzyw, ziemniaków i grzybów 4h
- Sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich 4h
- Sporządzanie zup i sosów 5h
- Sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz 5h
- Sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego 3h
- Sporządzanie dań z wykorzystaniem mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu oraz ryb 5h
- Sporządzanie zakąsek 4h
- Sporządzanie deserów 2h
- Sporządzanie potraw kuchni regionalnych i narodowych 5h
Ogółem: 42h
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie ofertytel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.
Usługa obejmuje:
Usługa obejmuje:
a) 7 dni szkoleniowych.
b) 43 godziny lekcyjne zajęć teoretycznych i praktycznych.
c) Bezpłatne materiały szkoleniowe.
d) Egzamin końcowy z wiedzy teoretycznej i praktycznej.
e) Prowadzenie kursu przez doświadczonych wykładowców - posiadających szeroką wiedzę techniczną, kwalifikacje dydaktyczne oraz wieloletnie doświadczenie zawodowe.
PROGRAM SZKOLENIA
1. Wymogi systemu HACCP w gastronomi 2h
2. Terminologia stosowana w gastronomii 1h
3. Obsługa maszyn i urządzeń, procesy technologiczne w produkcji gastronomicznej 2h
4. Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej:
- Sporządzanie potraw z warzyw, ziemniaków i grzybów 4h
- Sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich 4h
- Sporządzanie zup i sosów 5h
- Sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz 5h
- Sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego 3h
- Sporządzanie dań z wykorzystaniem mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu oraz ryb 5h
- Sporządzanie zakąsek 4h
- Sporządzanie deserów 2h
- Sporządzanie potraw kuchni regionalnych i narodowych 5h
Ogółem: 42h
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie ofertytel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Perfekcyjnie wyglądające, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Z pysznym kremem to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Podczas szkolenia przygotujemy aż trzy rodzaje różnych makaroników. Poznamy metodę włoską, szwajcarską oraz francuską.
Zakres szkolenia:
- Przygotowanie bezy włoskiej i szwajcarskiej
- Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników
- Sporządzanie ganaszy (kilka rodzajów)
- Nadziewanie i składanie
Długość szkolenia: 1 spotkanie - 8 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 17.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty do stworzenia makaroników
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Perfekcyjnie wyglądające, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Z pysznym kremem to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Podczas szkolenia przygotujemy aż trzy rodzaje różnych makaroników. Poznamy metodę włoską, szwajcarską oraz francuską.
Zakres szkolenia:
- Przygotowanie bezy włoskiej i szwajcarskiej
- Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników
- Sporządzanie ganaszy (kilka rodzajów)
- Nadziewanie i składanie
Długość szkolenia: 1 spotkanie - 8 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 17.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty do stworzenia makaroników
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Zapraszamy na szkolenie ogólne z zakresu cukiernictwa.
Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.
Program szkolenia:
1. Serniki i ciasta kruche
2. Bezy
3. Makaroniki
4. Drożdże i wypieki drożdżowe
5. Pieczywo
6. Torty
7. Ciastka
8. Czekolady i czekoladki
Długość szkolenia: 48h. 8 spotkań tematycznych po 6 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 15.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.
Program szkolenia:
1. Serniki i ciasta kruche
2. Bezy
3. Makaroniki
4. Drożdże i wypieki drożdżowe
5. Pieczywo
6. Torty
7. Ciastka
8. Czekolady i czekoladki
Długość szkolenia: 48h. 8 spotkań tematycznych po 6 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 15.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Zapraszamy na szkolenie ogólne z zakresu cukiernictwa.
Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.
Program szkolenia:
1. Serniki i ciasta kruche
2. Bezy
3. Makaroniki
4. Drożdże i wypieki drożdżowe
5. Pieczywo
6. Torty
7. Ciastka
8. Czekolady i czekoladki
Długość szkolenia: 48h. 8 spotkań tematycznych po 6 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 15.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl
Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.
Program szkolenia:
1. Serniki i ciasta kruche
2. Bezy
3. Makaroniki
4. Drożdże i wypieki drożdżowe
5. Pieczywo
6. Torty
7. Ciastka
8. Czekolady i czekoladki
Długość szkolenia: 48h. 8 spotkań tematycznych po 6 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 15.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl