Oferta szkoleniowa

Oferta szkoleniowa > Kursy gastronomiczne > Kucharz małej gastronomii

Podstawowy kurs cukierniczy obejmuje szereg zagadnień zwiążanych z cukiernictwem i jest wstępem do dalszego rozwoju w poszczególnych dziedzinach.

Usługa obejmuje:
 
a) 7 dni szkoleniowych.
b) 43 godziny lekcyjne zajęć teoretycznych i praktycznych.
c) Bezpłatne materiały szkoleniowe.
d) Egzamin końcowy z wiedzy teoretycznej i praktycznej.
e) Prowadzenie kursu przez doświadczonych wykładowców - posiadających szeroką wiedzę techniczną, kwalifikacje dydaktyczne oraz wieloletnie doświadczenie zawodowe.

PROGRAM SZKOLENIA
1. Wymogi systemu HACCP w gastronomi 2h
2. Terminologia stosowana w gastronomii 1h
3. Obsługa maszyn i urządzeń, procesy technologiczne w produkcji gastronomicznej 2h
4. Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej: 
- Sporządzanie potraw z warzyw, ziemniaków i grzybów 4h
- Sporządzanie potraw z jaj i  przetworów mleczarskich 4h
- Sporządzanie zup i sosów 5h
- Sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz 5h
- Sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego 3h
- Sporządzanie dań z wykorzystaniem mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu oraz ryb 5h
- Sporządzanie zakąsek 4h
- Sporządzanie deserów 2h
- Sporządzanie potraw kuchni regionalnych i narodowych 5h

Ogółem: 
42h

Zapewniamy:
  • Wszystkie niezbędne materiały i produkty
  • Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
  • W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
  • Certyfikat ukończenia szkolenia

Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl