Oferta szkoleniowa

Oferta szkoleniowa > Kursy gastronomiczne > Tort naked od podstaw

Podstawy składania i dekoracji tortów- "naked" to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawie złożyć tort, jak wykonać krem, jak idealnie pokryć tynkiem oraz przygotować prostą,
a zarazem efektowną dekorację, zapisz się na szkolenie już dziś i zdobądź nowe umiejętności.

Zakres szkolenia:
  • biszkopt tradycyjny - jak go wypiec (UWAGA! biszkopty będą wypieczone dzień wcześniej)
  • mus na bazie czekolady i śmietanki
  • frużelina owocowa
  • krem podstawowy cukierniczy
  • składanie toru w rantach
  • składanie tortu- stelaż
  • efekt semi naked
  • dekoracja sezonowa- kwiaty, owoce
Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych biszkoptach.
Każdy uczestnik wykonuje swój tort i po zakończonym szkoleniu zabiera go ze sobą.
Tort jest w pełni jadalny.
Każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę.
 
Zapewniamy:
  • Wszystkie niezbędne materiały i składniki do produkcji tortu.
  • Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
  • W trakcie szkolenia przerwa na poczęstunek, kawę oraz obiad
  • Certyfikat ukończenia szkolenia

Długość szkolenia: 2 spotkania po 5 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 16
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów

 
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl